Sexuell hälsa


Ingen fråga är för stor eller för liten. Vår personal har tystnadsplikt och är duktiga på att lyssna och svara på dina funderingar. Det kan till exempel handla om smärtor vid samlag, din sexualitet, din partners sexualitet eller om du helt enkelt vill prata om sex med någon.


Test av könssjukdomar

Om man har haft oskyddat sex, oavsett hur, bör man testa sig för könssjukdomar. Vi gör kostnadsfria test på både killar och tjejer för bland annat klamydia, gonorré, syfilis och HIV.
Olika sjukdomar testas på olika sätt. Nedan följer kortfattade beskrivningar av hur testerna går till.


Klamydia och gonorré
För att få ett säkert resultat ska du vänta en vecka efter att du har haft oskyddat sex innan du testar dig. För tjejer tas provet vaginalt med en tops, du tar provet själv. För killar tas testet genom urinprov där du kissar i en kopp. Killar ska inte ha kissat den senaste timmen innan test tas. Svaret är klart inom ca en vecka och visar resultatet att du har en infektion får du kostnadsfri behandling av oss. Har du inte en infektion hör vi inte av oss. Efter avslutad behandling kan du boka in ett kontrollprov via vår bokningstjänst.

HIV och syfilisTestet tas genom blodprov i armen. För att få ett säkert resultat bör du vänta minst sex veckor efter att du utsatt dig för misstänkt smitta. Det går att genomföra provtagning tidigare, men bör då följas upp med ett nytt prov senare.

Smittspårning

Visar resultatet att du har en infektion är man skyldig att delta i en smittspårning. Detta lyder under smittskyddslagen och vi utför smittspårningen kostnadsfritt på Citymottagningen. Vi ringer dig inom en ca vecka efter provtagning och bokar tid för ett besök.

Har du testat dig via nätet kan du också komma till oss för att få en kostnadsfri smittspårning och behandling.


Boka tid︎

_______________

Öppettider︎

_______________

1177 e-tjänster ︎

_______________

Adress


Östergatan 38
281 34 Hässleholm 
_______________

Kontakt


Barnmorskemottagning
Telefon: 0451-706 151

BVC
Telefon: 073-144 91 03
_______________

© Copywrite Citymottagningen i Hässleholm AB 2020